سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روستای خیارج
به این روستا در زبان محلی خیاره، و در عهد قدیم خیارک گفته می شده. 
قالب وبلاگ
لینک دوستان
لینک های مفید

مونوگرافی خیارج4

پوشش گیاهی

گیاهان روستا را می توان در دو دسته ی عمده ی گیاهان خودرو و گیاهان کاشتنی دسته بندی نمود:

گیاهان خودرو:

گیاهان خودروی خوراکی توسط انسان هم چون قازیاغی، انجیمکه، سلمک، تلخک، ماره جیمکه، شینگه، نرمینکه، قجی، گوبلکه و….

گیاهان خودروی غیر خوراکی همچون چمن، گورمه، گون، پونه، انواع تیغ و خار(قانقال، زرد تی، تیاله،….) نرگاسه سر، شتکه، خینگه ولگ، ورک، اسپند.

گیاهان کاشتنی:

گندم، جو، نخود، کرچک، صفی جات ( که به دو صورت دیم و آبی کشت می شود) یونجه، شبدر، سبزیجات، چغندر، آفتابگردان، لوبیا، و.…

جانوران بومی

جانوران بومی روستا را در 4 دسته به شرح زیر می توان بیان نمود:

الف: حیوانات اهلی؛ مانند الاغ، گاو، گوسفند، اسب، بز، گربه، سگ، مرغ، خروس، کبوتر، بوقلمون، غاز و…

ب: حیوانات موذی؛ همچون مار، عقرب، قورباغه، انواع موش، هزارپا، مگس، انواع سوسک، زنبور، پشه، کنه، کک، انواع مارمولک، انواع مورچه، و ….

ج: پرندگان؛ همچون شانه به سر، قناری، بلبل، فنج، کلاغ، گنجشک، کبوتر چاهی، قرقی، قمری، سار، دارکوب، جغد، عقاب، زاغ، زاغچه و….

حیوانات وحشی؛ مانند، خرگوش، روباه، شغال، گرگ، لاک پشت، خارپشت، جوجه تیغی و….

جمعیت و ترکیب آن

آمار جمعیت روستا در طی چند سال گذشته دارای نوسانات زیاد بوده است، که دلیل عمده ی آن مهاجرت است؛ اعداد و ارقام ذیل به روشنی بیانگر این نوسان است:

سال و میزان جمعیت/ نفر (1337/ 2784 نفر) و (1345/ 1554 نفر) و (1355/1908 نفر) و (1365/ 2183 نفر) و (1370/2294 نفر) و ( 1375/ 1750 نفر) و (1378/1800 نفر)

آخرین آمارگیری مربوط به سال 1378 می باشد که به همت شورای اسلامی روستا انجام گرفته است و در آن شرحی بر ترکیب جمعیت نیز نوشته شده است که در این جا به صورت خلاصه بخشی از آن را می آوریم:

ترکیب سنی: آمارگیری سال 78 نشان می دهد که 5/34% از جمعیت در سنین زیر 19 سال و 65% زیر 30 سالگی هستند، هم چنین جمعیت بالای 60 سال روستا نسبتی معادل9/12% از کل جمعیت را تشکیل می دهد که در مجموع علی رغم مهاجرت های بی رویه ی نسل جوان، ترکیب جمعیت روستا از نظر سنی هنوز هم جوان است.

ترکیب شغلی: مطابق آمار از کل جمعیت ساکن حدود 28% شاغل به تحصیل هستند که از این رقم چیزی کمتر از 3% در سطوح عالی و مابقی در سطوح پائین تر می باشد، در سطح دوم جمعیت زنان خانه دار23% از کل جمعیت را تشکیل می دهند.

جمعیت بیکار روستا تماماً قشر جوان و در سنین کار هستند، قریب به 20% جمعیت را تشکیل می دهند، که البته این رقم مربوط به جوانانی است که هنوز به دلائلی امید به زندگی در روستا دارند، و یا به لحاظ عدم دستیابی به شغل مناسب در روستا ساکن هستند.

از مجموع جمعیت  رقمی معادل 10% را کشاورزان تشکیل می دهند که عمدتاً در کنار کشاورزی کمابیش دامداری هم دارند؛ 19% باقی مانده ی ساکنان نیز در مشاغل دیگر هم چون راننده، بنا و گچ کار، بند کش، کارگر، کارمند، مغازه دار و... شاغل می باشند.

ترکیب تحصیلی: مطابق آمار معادل 41% از جمعیت فعلی دارای تحصیلات ابتدائی و پائین تر ، 27% سیکل و دیپلم و 4% دارای تحصیلات عالی می باشند؛ شایان ذکر است که وضعیت تحصیلی روستا در مقایسه با روستاهای اطراف در دهه ی اخیر به مراتب بهتر بوده است، به طوری که با احتساب جمعیت ساکن و مهاجر در حال حاضر بیش از 200نفر از جوانان روستا اعم از دختر و پسر دارای تحصیلات عالی در سطوح مختلف پر رنگ دختران روستاست که پس از تحصیلات در مدارس روستا و با حداقل امکانات رفاهی به مراکز علمی و دانشگاهی معتبر راه پیدا کرده اند که جای بسی خرسندی است.

ترکیب تراکم خانوار: مطابق آمار ارائه شده در حال حاضر بیشترین تراکم خانوارهای 2 نفره است که معادل 20% از کل جمعیت را شامل می شود.

در مجموع گفته می شود معادل 57% از کل جمعیت در خانوارهای 6 نفره 30% و بیش از آن 20% جمعیت را تشکیل می دهند، به طور متوسط تراکم در خانوارها 18/4 نفر می باشد.

ترکیب جنسی: نسبت جمعیت مذکر به مؤنث2/51% در مقابل 8/48% می باشد که نشان دهنده ی فزونی جمعیت مردان بر زنان است، اگر چه چندان غیر عادی به نظر نرسیده و اختلاف چندانی نیز ندارد.

ترکیب قومی: ترکیب جمعیت از نظر طایفه ای و قومی که از قدیم الایام وجود داشته است به شرح ذیل می باشد؛

1- آقا علی اولادها      که امروزه آقا علی خانی، علیخانی و آقا علی هستند.

2- امیر اولادها           که امروزه امیری هستند.

3- میرزا حسین اولاد   که امروزه میرزا حسینی هستند.

4- تقی اولادها           که امروزه تقی خانی هستند.

5- سلیمان اولادها      که امروزه سلیمانی و سلیمان خانی هستند.

6- هاشم اولادها         که امروزه هاشم خانی هستند.

7- محمد اولادها        که امروزه محمد اولاد یا محمدخانی هستند.

8- ازبک اولادها        که امروزه حیدری و حیدراولاد هستند.

9- قاسم اولادها                   که امروزه قاسمی هستند.

علاوه بر عناوین فوق می توان فامیلهای مالک (مالکی)، پناهی، قاسم خانی، حسینی و نوتاش و...

آقا علی اولادها، ازبک اولادها، امیر واولدها، فامیلهای قاسمی و ... در محله ی سرمزاران هستند.

تقی اولادها، میرزاحسین اولادها، محمد اولادها، و... در محله ی لب استخر هستند.

هاشم اولادها در محله ی هاشم اولادان و سلیمان اولادها و مالکی ها در محله ی قره باغ و سایر فامیلها در محله های 4 گانه پراکنده هستند.


[ پنج شنبه 87/11/10 ] [ 1:18 صبح ] [ هاشم مالکی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

این وبلاگ برای معرفی زبان تاتی و روستای خیارج ایجاد شده و ما سعی داریم آنچه در مورد این روستای تاریخی می‏دانیم در اختیار شما قرار دهیم؛ این روستا با قدمت حدود 3000 ساله در شهرستان بوئین زهرا از توابع استان قزوین قرار دارد،‏ این روستا دارای مشاهیر علمی ادبی بوده و همکنون نیز افراد شاخصی در محافل سیاسی و مذهبی و علمی از این روستا وجود دارند که مایه مباهات است. // حتماً پیام بگذارید تا به موقع از شما تقدیر به عمل آید.... اگر شما هم خیارجی هستید و چیزی در مورد خیارج می دانید با ما تماس بگیرید تا مطلب شما را در این وبلاگ قرار دهیم... خیارج سرای ماست/// دوستانی که عکسهائی از روستای خیارج، فرهنگ و رسوم مردم آنجا دارند، به ایمیل ما ارسال کنند تا در اسرع وقت در وبلاگ قرار بگیرد/ PURYASIN2009@YAHOO.COM
موضوعات وب
لینک های مفید
امکانات وب


بازدید امروز: 44
بازدید دیروز: 77
کل بازدیدها: 392996